![]() |
Olumlu Düşünme Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olumlu Düşünme ÜzerineOlumlu Düşünme, size başarınızın önündeki engelleri kaldırmanızda ve kendi geleceğinizi kendi elinize almanızda yardımcı olacaktır Kişisel başarı programı oluşturmanızı sağlayacaktır ![]() Günlük iş ve aile yaşamınızdaki stresin üstesinden gelmenizi sağlayacaktır ![]() İçsel duygularınızla temasa geçip olumsuz düşüncelerinizi yok edecektir ![]() Yaşamınızın sorumluluğunu kendi ellerinize almanızı sağlayacaktır ![]() Hayatın mükemmel olmadığını hepimiz biliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Biz insanlar davranışlarımızı ve performansımızı etkilemek istiyorsak bunu ancak bilinçaltı zihnimizle yapabiliriz ![]() ![]() OLUMLU DÜŞÜNME NEDİR? Olumlu Düşünme, bilinçaltı zihnimizin yönlendirebilme yeteneğini olumlu biçimde kullanmaktır ![]() Olumlu Düşünme, kendinizi ve başkalarını sevmek çevrenizdeki insanlarla ilgilenmek demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMLU OLMAK Olumlu olmak, açık ve dostça olmaktır;ne istediğini bilmek ve buna göre harekete geçmek demektir ![]() Olumlu olmak demek, bilinçli olarak işin parlak, güzel yanına bakmak demektir; dünyaya gerçek dışı şekilde toz pembe gözlerle bakmak değildir ![]() Diğer bir ifadeyle; Olumlu olmak, daha az endişeli ve daha mutlu olmak demektir ![]() Zihninizi endişelerle doldurmak yerine, meselelerin iyi tarafına bakmayı seçmektir ![]() Mutsuz olmak yerine mutlu olmayı seçmektir ![]() Özetle Olumlu Olmak; Güzel gören güzel düşünür , güzel düşünen hayatından lezzet alır düsturunu hayatımıza hayat edinmemizdir ![]() TAVSİYELER *Olumsuz cümle yapılarından kaçının ![]() “Korkmayacağım” demeyin “Sakin ve rahatım” deyin ![]() ![]() *Eğer olumsuz düşüncelerden hemen kurtulmazsanız giderek büyürler ve zihninizi tümüyle kaplarlar ![]() ![]() UNUTMAYIN Kİ! Zihninizi olumlu düşüncelerle doldurur ve bunların gerçekleşmesi için Allah’ın yol göstermesini isterseniz, o gününüz daha iyi geçer ![]() Kendi kendinize, “Ben olumsuz düşüncelerle dolu olursam, başarılı olmayı nasıl bekleyebilirim?” diye sorun ![]() Kendinizi ümitsiz ve yetersiz hissettiğiniz zaman, sahip olduğunuz yeteneklerin bir listesini yapın ![]() Küçük ve önemsiz olmasına aldırmadan her işi büyük bir gayretle ve hevesle yapın Sevginin ve bağışlamanın sağlığımız üzerindeki olumlu etkisini unutmayın ![]() Nefret ve kin duygusundan kurtulun, onun yerine iyi duygulara sahip olun ![]() Zihniniz sağlıklı olursa bedeniniz de sağlıklı olur,bunu hiç unutmayın! Başkalarına yardım etme fırsatını yakaladığımız zaman çok şaşırtıcı sonuçları bekleyebiliriz ![]() ![]() Aşağıdaki ilkeleri daima aklınızda tutun Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın ![]() ![]() Sahip olduğunuz değer ve olanakların daima farkında olun ![]() Gerçeklere karşı çıkmayı bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Düşündüğümüz gibi bir insan oluruz ![]() Kendini güven, inançlı ve azimli bir insan ol ![]() “Ben yapamam!”düşüncesinden kurtulmak için daima “Ben yapabilirim, ben yapabilirim!” deyin ve buna inanın ![]() Zihnimizi Allah’ın isteklerine açarsak, mucizeler yaratabiliriz ![]() Bunları yalnızca okumakla kalmayın, muhakkak uygulayın ![]() HER ŞEY YOLUNA GİRER Yolunuza sorunlar çıkarsa bunlara direnmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMLU DÜŞÜNME VE HATALAR Hatalar, utanılacak şeyler değildir ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMLU DÜŞÜNME VE DUA Olumlu düşünme, tam anlamıyla siz dua ederken gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YÜREKTEN NEYE İNANIRSAK O GERÇEKLEŞİR -İSTER İYİ İSTER KÖTÜ OLSUN ![]() ÇARPICI BİR ÖRNEK ![]() ![]() ![]() Bu olay Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir idam mahkumunun başından geçti ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMLU DÜŞÜNME VE MORAL Bir gün işten eve dönerken mahalledeki çocukların evimin yanındaki parkta futbol oynadıklarını gördüm ve maçı seyretmeye başladım ![]() ![]() ![]() “Gerçekten mi?”dedim ![]() ![]() ![]() OLUMLU DÜŞÜNME VE ENDİŞE Endişe ve pişmanlık dünyadaki en büyük zaman yitiricilerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UNUTMAYIN Sizin şer gördüğünüz şeylerde “hayır” hayır gördüğünüz şeyler de “şer” olabilir ![]() Sizin bir çıkar yol görememeniz, bir çıkar yol olmadığı anlamına gelmez Sizi eski formunuza kavuşturacak o muazzam güç her zaman içinizde saklı durur ve sizin onu harekete geçirmenizi bekler ![]() OLUMLU DÜŞÜNME ÜZERİNE SÖZ CEVHERLERİ Bir damla bal, bir varil ziftin çekemeyeceği kadar çok sinek toplar ![]() Düşüncelerimizin kalitesi yaşam kalitemizi belirler ![]() Başarılı insanı belirleyen ilk özellik tutumudur ![]() ![]() İnanç sonuç getirir ![]() İnanç, en zor koşullarda bile etkilidir ![]() Her güçlüğü yenmenin anahtarı inanmaktır ![]() ![]() Geleceğe inanın ![]() ![]() ![]() İnanın ve inanmaya devam edin ![]() Bazı kimseler güllerin dikeni olduğundan yakınırlar ![]() ![]() Güzellik bakan gözdedir O ![]() Pozitif düşünmek,pozitif sonuçlar üretir Dr ![]() İyimser yaranın üstünde kabuk, kötümser de kabuğun altında yara görür ![]() Bir insanın mikroskop altında gül dalının köklerini inceleyeceği yerde, onun goncasının açılışını seyredip sevinmesi daha iyidir ![]() Başarısızlık ve felaketlere rağmen, hayata karşı güvenlerini sonuna kadar saklayabilen iyimser insanlar, daha çok iyi bir ana tarafından büyütülmüş olanlardır ![]() Senin hakkında iyi zanda bulunanın zannını gerçekleştir ![]() ![]() Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz ![]() Hayatta Başarılı Olmak İçin; Düşünün Öğrenin Uğraşın Çalışın ve İnanın SONUÇ Değişebilir ve neşeli bir hayat sürebilirsiniz ![]() Olumlu düşünen bir insan olabilirsiniz ![]() Gerçekten kendinize güven duyabilirsiniz ![]() “Ben yapamam!”duygusundan kurtulabilirsiniz Her zaman mutlu olabileceğinize inanmalısınız İşler kötüye gittiği zaman “AMA ![]() ![]() ![]() Korkunun en büyük düşmanı olarak inancı olumlayın ![]() İnanmanın olumlu gücünü uygulamaya çalışın ![]() İçinizde bir boşluk hissetmenize izin vermeyin, içinizi daima inancın gücüyle doldurun ![]() VİCDAN İçinizde vicdan duygusu vardır ve o sizi iyi şeyler yapmaya yönlendirir ![]() SEVGİLİ ARKADAŞLAR! Her zaman olumlu düşünün ve coşkuyla hareket edin Hayat budur! Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() |
|