![]() |
Mutsuz Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutsuz AdamBir zamanlar bir tepenin üzerinde villada bir oğlan çocuğu yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köpekleri ve atları, otomobilleri ve müziği severmiş ![]() kızlara bayılırmış ![]() Bir gün Tanrıya: “Büyüdüğüm zaman neler istediğimi buldum, uzun uzun düşünüp ![]() ![]() “Neler”demiş Tanrı… “Bir büyük evde yaşamak isterim ![]() ![]() ![]() Bernard köpeği… Uçsuz bucaksız bir bahçe içinde… ![]() kadınla evlenmek isterim ![]() söyleyen ![]() “Üç güçlü oğlum olsun isterim ki, onlarla futbol oynayabileyim ![]() ![]() büyük bir bilim adamı, öteki senatör, üçüncüsü milli santrfor olsun ![]() “Ben bir seyyah olayım… Okyanuslara yelken açayım ![]() insanları kurtarayım ![]() “Ne güzel bir hayal bu”demiş Tanrı… “Mutlu olmanı dilerim ![]() Bir gün oğlan futbol oynarken ayağını incitmiş ![]() tırmanamaz olmuş ![]() ![]() okuyup, tıbbi malzemeler dağıtın bir şirket kurmuş ![]() Bir kızla evlenmiş, çok güzel ve çok müşfik ![]() ![]() ama gözleri mavi değil, ela imiş ![]() pişirir, olağanüstü güzel kuş resimleri yaparmış ![]() villada değil, kentte bir apartman teras katında oturmak zorunda kalmış ama evinin deniz manzarası gene harika imiş ![]() ![]() bir Ankara kedisi varmış ![]() ![]() oynayamazlarmış ama birlikte denize, parklara giderlermiş ![]() ![]() En küçükleri hariç tabii ![]() söylermiş ![]() ![]() Bir sabah uykudan üzüntü içinde uyanmış ve en iyi arkadaşına koşmuş… “Ben” demiş ![]() ![]() “Neden”demiş arkadaşı ![]() “Çocukken siyah saçlı, uzun boylu, mavi gözlü, gitar çalıp şarkı söyleyen bir kızla evlenmek isterdim ![]() ![]() “Karın çok güzel”demiş arkadaşı…”Harika resimler yapıyor, enfes yemekler pişiriyor üstelik ![]() “Adam dinlememiş bile onu… ![]() Bir gün karısına “Hiç mutlu değilim” diye dökmüş içini ![]() “Neden” demiş karısı ![]() “Çünkü büyük bir bahçe içinde bir villada yaşamayı düşlerdim, oysa 47 ![]() dairesine tıkıldım ![]() ![]() ” “Konforlu bir apartmanda yaşıyoruz” demiş karısı… ![]() gülüyor, eğleniyor, birbirimizi seviyoruz ![]() yapıyoruz ![]() Adam dinlemiyormuş bile… ![]() Ruh doktoruna koşmuş bir gün… ![]() “Niye “demiş doktor… “Çünkü ben bir gezginci olmak, okyanuslara açılmak, dağlara tırmanmak, insanları kurtarmak isterdim ![]() ![]() ![]() “Ama sattığın tıbbi malzemeler yığınla hayat kurtarıyor ![]() ![]() ![]() Adam dinlememiş bile ![]() ![]() Bir gün muhasebecisine “Ben çok mutsuzum”demiş ![]() ![]() “Neden demiş muhasebecisi ![]() “Ben kırmızı Ferrari’m olsun isterdim hep ![]() ![]() gidip geliyorum ![]() ![]() “İyi giyiniyor, iyi restoranlara gidiyorsun ![]() ![]() muhasebeci ![]() Ama adam onu dinlemiyormuş bile ![]() yollamış ![]() Adam, rahibe “çok mutsuzum” demiş ![]() “Neden” demiş rahip ![]() “Üç oğlum olsun isterdim ![]() ![]() oldu ![]() ![]() “Ama çok güzel ve çok zeki üç kızın var”demiş rahip ![]() ![]() oldular ![]() ![]() ![]() Ama adam dinlemiyormuş bile ![]() ![]() odasında, etrafı beyaz giyinmiş hemşirelerle dolu yatıyormuş ![]() kendi sattığı kalp cihazına gidiyor, kollarına bağlı serumlarla besleniyormuş ![]() mutsuzmuş adam şimdi ![]() ![]() Onlar da üzüntü içindeymiş ![]() ![]() gece adam odasında Tanrı ile yalnız kaldığında “Tanrım”demiş ![]() ![]() “Hatırladım”demiş Tanrı ![]() ![]() “Peki niye onların hiçbirini vermedin bana” demiş adam ![]() ![]() “Verebilirdim” demiş Tanrı…”Ama sana istemediğin şeyleri vererek bir sürpriz yapmak istedim ![]() “Bak neler verdim sana ![]() ![]() kız evlat ![]() “Evet”demiş adam…”Ama bana benim gerçekten istediklerimi vereceksin sandım ![]() ![]() “Bende senin, benim gerçekten istediklerimi vereceksin sandım ![]() ![]() “Sen ne istedin ki?” demiş adam hayretle ![]() Tanrı’nın da bazı şeyler isteyeceğini hiç düşünmemiş hayatında ![]() “Sana verdiklerimle mutlu olmanı istemiştim ![]() ![]() Adam karanlık odasında sabaha kadar düşünmüş ![]() ![]() Yıllar önce kurduğu hayalin yerine “Keşke bunu hayal etseydim ![]() ![]() ![]() Bu sefer ki hayalinde zaten sahip olduğu şeyler varmış hep ![]() 47 ![]() ![]() gözleri ve harika kuş resimleri arasında mutlu olduğunu hissedermiş bütün gün… geceleri de okyanusa yansıyan kentin ışıklarının dalgalar üzerinde oynaşmasına bakar gülümsermiş… sınır tanımadan büyük düşünmek… hayal gücünü sonuna kadar zorlamak… ama elde ettikleri ile de mutlu olmayı bilmek… Tanrı’nın insana verebileceği en büyük iki nimet bu olmalı… ![]() Bakın bakalım, size neler vermiş Tanrı ![]() - - |
![]() |
![]() |
|