![]() |
Sözlerimize Dikkat Edelim..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözlerimize Dikkat Edelim..!Sevgili arkadaşlarım, Sözlerimiz çok güçlü ![]() Sözlerimizle hayatımızı şekillendiriyoruz ![]() Geçen gün markette kasada beklerken, iki kişinin sohbetine kulak misafiri oldum ![]() Gördükleri harikulade bir araba hakkında konuşuyorlardı ![]() Birden birisinin diğerine, “Yaa, 40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız ![]() ![]() Dönüp, bu kişiye “Söyleme şu sözleri yaa!!!” dememek için kendimi zor tuttum ![]() ![]() İşte çekim yasası öğretmeni olmanın bazı zararları ![]() ![]() Sevgili öğrencilerim, arkadaşlarım, benim onları bu şekilde uyarmamı kabul edebilirler ama sokaktaki, marketteki insanlara bu şekilde yaklaşmam mümkün olamıyor maalesef ![]() ![]() Sözlerinin, kararlarının, inançlarının hayatlarını şekillendirdiğini pek çok insan maalesef bilmeden, bu şekilde cahil cahil konuşuyorlar ve cahil cahil yaşıyorlar ![]() Aynı bizim bir zamanlar yaşadığımız gibi ![]() “Yaa, 40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız ![]() Bu şekilde konuşmak bizim gibi çekim yasasını bilen, anlayan kişilere artık yasak ![]() ![]() Dileklerimize Tez zamanda kavuşmak istiyorsak, sözlerimize dikkat etmeyi öğrenmemiz gerekiyor ![]() Nasıl mı dikkat edeceğiz? 1 – “Asla” “Hep” “Hiç” “Her zaman” türünden sözlerimize dikkat edip, bunların dileklerimizle uyumlu olup olmadığına, onlarla çelişip çelişmediğine bakalım ![]() Bunları hep, dileklerimizle uyumlu olacak ve onlarla çelişmeyecek şekillerde kullanalım ![]() Örnek: “40 yıl didinsek, böyle bir arabaya asla sahip olamayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2– “Hastayım” “İyi değilim” “Kötüyüm ![]() ![]() Hayatta belki de üzerimizde en etkili olan sözlerimiz, “……… ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ın bize verdiği bu gücü, bu son derece etkili aracı doğru kullanalım ![]() 3– “Nefret” kelimesini sözlüğümüzden çıkartalım ![]() Sevgi, şükür, affetme, af dileme sözlüğümüzdeki en temel kelimeler olsun ![]() 4– Bol bol “harika” “harikulade” “fevkalade” “mükemmel” “çok güzel” “çok sevindim ![]() ![]() 5 – Ağzımızı açıp gözümüzü yummayalım ![]() ![]() ![]() Ve kalbimizde hep sevgi, anlayış, şükür, af dileme, affetme olmasına dikkat edelim ![]() Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|