Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mutluyum, utanıyorum

O Kadar Mutluyum Ki, Utanıyorum

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

O Kadar Mutluyum Ki, Utanıyorum

Fransız düşünürü Voltaire (1694–1778), neredeyse bütün hayatı boyunca ya hastaydı ya hastalık hastası41 yaşında bir arkadaşına yazdığı mektupta 'gene' hastalandığından şikâyet etti ve 'Birkaç yıllık ömrüm kaldı' dediVoltaire, bu mektubu bitirdikten 43 yıl sonra öldü

Her Allah'ın günü bir şeyin kanser yaptığı veya kansere iyi geldiğinin açıklandığı bir dünyada yaşıyoruzSıska, sıkı ve sağlıklı yaşamak neredeyse din haline geldi

Voltaire, kolesterol, trigliserit, AIDS ve kuş gribinin bilinmediği çağların adamıdırBir şeyleri doğru yapmış olmalıydı ki, insanların genellikle kırkına gelmeden öldüğü on sekizinci yüzyılda, 84 yaşına kadar yaşadı ve bir daha kalkmamak üzere yatağa düşünceye kadar aktif bir hayat sürdü

Voltaire'in uzun ömrünün sırrı ne olabilir?

Uzun yıllar düşünür için sekreter ve uşak karışımı bir şey olan Sebastien Longcahmps, Voltaire'in hep“İnsanın sağlığı tamamen kendi ellerindedir” dediğini yazdı“Bunun, üç temel ayağı var derdi: Ayıklık, her şeyde ölçülü olmak ve hafif egzersiz yapmak Kaza dışında, insanın başına gelen bütün hastalıklarda bizi sağlıklı halimize iade etmeye uğraşan doğaya yardımcı olmak yeterİnsan aşağı yukarı her zaman diyetinde sıkı olmalı, uygun ve sürekli sıvı almalı ve hep basit şeyler yemelidir” “Yanında bulunduğum süre içinde onu hep bunları yapar gördüm

Uzun ömrün sırrı

Bunlar büyük bir sır değil aslında Her şeyde ölçülü olmak aklı başında her insanın uyguladığı bir prensiptirBence Voltaire'in uzun ömrünün sırrı vücudunda değil kişiliğindedirVoltaire uzun yaşadı, çünkü mutluyduÖğrenmeye meraklıydı ve müthiş zengin olmasına rağmen, bir dakikasını boşa harcamadıÖlmeye vakti yoktu

Binlerce mektup, yüzlerce sahne oyunu, kitap, makale yazdıSaray yavrusu evinde her zaman misafir vardı“Ben Avrupa'nın hancı başısıyım” dedirtecek kadarAdaletsizliğe hiç tahammülü yoktuİlkel Fransız yargısının hışmına uğramış insanları kurtarmak için tek başına, tarihe geçmiş kampanyalar yürüttüİnsanların hakları olmayan bir dönemde insan hakları için mücadele etti

Kiliseyle ve bağnaz rahiplerle yaşam boyu dalga geçtiÖlüm döşeğinde papazlar onu pişmanlık getirmeye, şeytanı lanetlemeye davet ettiklerinde,“Şimdi yeni bir düşman kazanmanın zamanı değil” dedi

Bence, Voltaire'in en büyük özelliği yaşamdan zevk almasıydı“O kadar mutluyum ki utanıyorum” diye itiraf etti bir arkadaşına“Ben neredeysem dünya cenneti oradadır,” dediSon bir şey daha var, onu unutmayayım:

Hiç evlenmedi!

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com