![]() |
Osho Yoga : Hafiza, Ruya , Meditasyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osho Yoga : Hafiza, Ruya , Meditasyon"Hafıza her zaman için senin etrafında bir kalıp örmektedir ![]() bir kez onun senin etrafında bir kalıp örmesine izin verirsen bir daha asla özgür olamayacaksın ![]() olacaksın ![]() oluşturur ![]() atmış durumdadır ![]() dönüşmüştür ![]() ![]() tarafından kandırılırız çünkü biz hafızanın geleceği daha iyi yaşamamız için bize yardım ettiğini düşünürüz ![]() ![]() sadece senin geleceğinin geçmişinle aynı olmasına yardım ediyor ![]() Hafıza tanımamış olduğu hiçbir şeyi yansıtamaz ![]() olanı yansıtır: Onu yansıtacaktır ![]() ![]() dahi gelecek için yansıtma yapmasına izin verme ![]() alışkanlığın dışına çıkmak zaman alacaktır ![]() meditasyondur ![]() bir şekilde farkında, uyaık olduğunda, hafıza senin için geleceği örmeyecektir; o sadece sen rüya görürken örecektir ![]() Rüya görmek hafızanın çalışması için temel koşuldur ![]() uykuda o gerçek gibi gözüken -gerçeklikten daha gerçek gözüken- rüyalar yaratır ![]() olur, hayaller olur ![]() başlar, yansıtmaya başlar ![]() için çalışması durur ![]() uyanıklık meditasyonun başlangıcıdır ![]() Bu uyanıklık pek çok şekilde yaratılabilir ![]() senin uyanık hale gelmeyeceğini biliyorum ![]() duyacaksın ve hafıza şöyle yansıtacak: "Evet, yarın uyanık olacağım ![]() dönüştürecek ![]() proje yapacaksın ![]() ![]() şayet ben uyanıklığı mutluluk izler dersem, şayet saadetin uyanıklık aracılığıyla sana ulaşması kaçınılmazdır dersem sen daha da rüyalara dalacaksın ![]() ![]() Sadece sana uyanık ol demek seni meditasyon haline sokmayacaktır; bu hiçbir fark yaratmayacaktır ![]() uyanık olmak dışında bir şey yapamayacağın durumlar; içerisinde rüyalara dalmanın mümkün olmadığı durumlar yaratıyorum ![]() Sana bir şey söyleyeceğim ![]() rüyalara dalmak daha çok mümkündür; daha uykulu olacaksın ![]() sen gündüz gece olduğu kadar rüyalara dalamazsın ![]() daha çok karbondioksit ve daha az oksijen vardır ![]() mümkün olursa, sendeki ve etrafındaki oksijen daha çoksa ve karbondioksit dışarı atılırsa rüyalara dalamazsın ![]() kuvvetli nefes alıp verme konusunda ısrarcıyım ![]() atmosferi değiştirmek için bir araçtan başka bir şey değildir ![]() daha, çok daha fazla oksijen olmalıdır ![]() rüyanın o kadar az kurbanı olursun ![]() olmaksızın iş göremez ![]() OSHO |
![]() |
![]() |
|