07-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasa'nın Ufo Sırları
CIA paralelinde bir diğer gizem, NASA´da dikkat çeker ABD´nin ulusal uzay örgütü olan bu kuruluş, elbette ki uzayla ilgili olaylarda öncelikle söz sahibi Tanımlanamayan uçan cisimlerle ilgili olarak NASA 1978 yılında şöyle diyordu; "Gerek askeri, gerekse de bürokratik olarak NASA son sözü söyleyecek tek kuruluştur Fakat biz, Hava Kuvvetleri´nin ötesinde fazla bilgiye sahip değiliz " Buna rağmen, 17 Kasım 1980´de Hava Kuvvetleri Özel Araştırmalar Başkanlığı şu açıklamayı yaptı; "Bu konudaki tüm araştırmalar NASA tarafından sürdürülmektedir, NASA askeri yetkililerin görüşü doğrultusunda olayları yorumluyor " 1976´da seçildikten sonra Başkan Jimmy Carter,
UFO araştırmalarının geliştirilmesini emretti Çünkü Carter, 1969 yılında, Georgia´da bir UFO olayının tanığı olmuştu Carter aynı yıl Lions Kulüp´de şöyle konuşuyordu: "Gördüğüm en inanılmaz şeydi çok büyük, çok parlaktı, Ay kadar büyüktü ve sürekli renk değiştiriyordu on dakika kadar izledik şeklini pek anlayamadım ama artık UFO gördüğünü söyleyen insanlara inanmamazlık etmeyeceğim "
"Yolumuzda bir UFO var " NASA´nın açıklamalarını ve neyi saklayıp saklamadığını bir yana bırakıp, şimdi sizlere astronotların yaşadıklarıolayları iletmek istiyorum; Kasım 1972´de Gemini 7 uçuşunda görevli astronotlardan James Lowell, yer kontrol merkeziyle şöyle konuşuyordu;
Gemini 7 - Saat 10 rotasında bir cisim var
Yer kontrol - Burası Houston, tekrarla Gemini 7
Gemini 7 - Saat on rotasında bir cisim dedim
Yer kontrol - Gemini 7, bu bir yanılgı mı yoksa aktüel görüş mü?
Gemini 7 - Hayır, çeşitli açılardan görüyoruz, aktüel
Yer kontrol - Uzaklık ve boyutu söyleyin
Gemini 7 - Görüş alanımız daralıyor
Aslında Gemini 7 olayı, ilk değildi, astronotların UFO gözlemleri çok öncelerden başlamıştı ve Apollo Projesi´ne gelindiğinde birçok astronotun emin olduğu görülüyordu Astronot Gordon Cooper´ın hiç kuşkusu yoktu; "İnanıyorum ki, dünyadışı canlılar ve onların araçları gezegenimizi ziyaret ediyorlar,
ben birçok kez onları gözlemledim " Cooper yanlız değildi, en ünlü astronot ve en ünlü uçuşolan Apollo 11´de benzer bir olayı yaşadı; 21 Temmuz 1969 günü, Ay´a ilk defa inen Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Houston Merkez´e Ay yüzeyine inmelerini az kala, bir kraterin kenarında duran ışıklı cisimden söz ettiler Aynı yolculukta, astronotların yer kontrol ile yaptığı bir diğer konuşma daha var, NASA yetkilisi Otto Binder´in de doğru olarak onayladığı konuşmayı VHF bandından binlerce kişi dinledi
Yer kontrol - Nedir o? Apollo 11´i arıyoruz
Gemini 7 - Bu bebekler buradalar inanılmaz Tanrım, buna inanamazsınız dışarda bir başka uzay aracı var kraterin öte kenarında duruyor onlar Ay´dalar ve bizi gözlüyorlar
Yer kontrol - Anlatmayı durdur Apollo 11
İletişimin bu anda NASA tarafından kesildiği biliniyor Bu konuşmanın duyulmasından çok sonra NASA´da çözülmeler oldu, yıllar geçti ve emekli NASA şeflerinden Maurice Chatelain Apollo 11 konuşmasını açıkça doğruladı; "Buluşma gerçektir ve NASA´da herkes tarafından bilinir fakat hiç kimse bu konuda konuşmaz " 70´li yılların ortalarında Moskova Üniversitesi´den Fizik Profesörü Vladimir Azhazha kesin tavırla konuşuyordu;
"Neil Armstrong´un Yer Kontrol ile yaptığı konuşma doğrudur, biz tamamını dinledik, iki büyük esrarlı cisim onları gözlüyorlardı ve bu cisimler Ay Modülü´nün hemen yakınındaydılar " Bir diğer Sovyet bilim adamı olan Dr Aleksandr Kazantsev ise, astronot Buzz Aldrin´in modülün içinden çektiği renkli filmde iki UFO´nun açıkça görüldüklerini belirtirken, filmin devamının Armstrong tarafından Ay yüzeyinden çekildiğini ve UFO´ların Ay Modülü iniş yapmadan birkaç dakika önce geldiklerini söylüyordu
|
|
|