![]() |
Tarçınlar Genel Bilgi Ve Tıbbi Etkileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlar Genel Bilgi Ve Tıbbi Etkileri![]() Orjinal Adı Cinnamomun türleri Defnegiller familyasındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuklari soyulur, mantar tabakaları çıkarılır, tabakalar birbirinin içinekonulup sarılarak kurutulur ![]() tarçını adıyla satılır ![]() makbuldür ![]() ![]() yaprağını dökmeyen bu türün de gövde ve dallarının kabuğu soyularak yukarıdaki yöntemle elde edilen tarçın, Seylan tarçınına göre daha yakıcı, keskin ve daha az değerlidir ![]() Her iki tür tarçının da başlıca bileşeni, uçucu bir yağ olan sinnamik aldehit'tir ![]() Tarçın baharat olmasının yanı sıra çeşni ve koku vermesi için bazı yemek, tatlı ve şaraplara katılır ![]() ![]() Tibbi Etkileri ve Kullanımı Tarçının tıbbi etkileri ve bu etkilerden yararlanma yöntemleri şöyle açıklanabilir: • Mide ve bağırsak gazlarını söktürür ![]() • Hafif doku ve damar büzücü özelliği nedeniyle diyareyi kesici ve peklik vericidir ![]() • İştah açıcıdır ![]() • Sindirimi kolaylaştırır ![]() • Mide bulantıları ve kusma refleksini bastırır ![]() • Kan dolaşımını geliştirip hızlandırır ![]() Bu etkileri sağlamak üzere tarçının toz hali yiyecek ve içeceklere katılıp istendiği kadar alınır ya da piyasadan sağlanan tarçın esansı 2-3 damla olarak kesme sekere damlatılıp emilir ![]() Uyarı • Tarçın çok fazla alınırsa aşırı pekliğe neden olabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|