|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bitkisel, hafıza, karşı, kaybı, kürler, pratik, unutkanlığa |
Hafıza Kaybı Ve Unutkanlığa Karşı Pratik Bitkisel Kürler.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafıza Kaybı Ve Unutkanlığa Karşı Pratik Bitkisel Kürler..Hafıza Kaybı ve Unutkanlığa Karşı Pratik Bitkisel Kürler ![]() Unutkanlık son yıllarda sık rastlanan, sosyal hayatımızı etkileyen önemli bir durumdur Unutkanlığa bazen gizli bir depresyon sebep olabileceği gibi bazende kendimizi zihinsel olarak fazla zorlamamız neden olabilir Bazı çalışmalara göre elektronik aygıtlarla çok içlidışlı olan kimselerde bir cins enerji problemi oluşmakta ve bu tür aletlerin aşırı kullanımı kişilerde bellek problemine yol açmaktadır![]() Hafızamızı geliştirmek için satranç, dama, puzzle gibi oyunlar ve bilmece, bulmaca çözmek oldukça faydalıdır Beyninizin çok dolu olduğunu hissettiğiniz dönemlerde biraz tatil yapmaya çalışın ve bol bol uyuyun B6, B12, E ve C vitaminleri, Folik asit, Omega-3 yağ asitleri, Soya, Lesitin ayrıca Adaçayı Yeşil çay, Kahve, Biberiye, Zencefil ve Kakule unutkanlığın en aza indirilmesine yardımcı olur![]() -Her gün 1 avuç Kuru üzümün çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi tavsiye edilir ![]() -Her gün dönüşümlü olarak yenilen ( bir gün fındık, bir gün ceviz gibi) 5 er adet Fındık, Ceviz veya Badem içerdikleri etken maddeler ve mineraller sebebiyle unutkanlığa karşı faydalıdır ![]() -Burun yoluyla yapılan nefes teknikleri beyninze giden oksijen miktarını arttırdığı için faydalıdır Burundan nefes alıp 15 saniye kadar bekletilip sonra gene burundan verilmelidir![]() -1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kadar karanfil konulup 10 dakika bekletilir Demlenen çayın 2 kerede tüketilmesi önerilir![]() -1 Bardak suda 1 5 kaşık şekerle ezilen 15 adet bademin süt kıvamına getirilip akşamları içilmesi önerilir![]() -1 Bardak kaynar suya 10 gram biberiye konulup 10 dakika demlemeye bırakılır Demlenen Biberiye çayının 2 kerede tüketilmesi önerilir![]() Alıntı |
|
|
|