07-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Önemli Dualar Mutlaka Bakın
Sıkıntılara karşı okunacak dua
Esirgeyen ve bağışlayan Ey esirgeyen, bağışlayan, koruyan ve seven Allah'ım Bütün mahlûkatın kalplerini bana doğru çevir Ey Cebrail, bütün ruhani , ulvi ve sufli tabakasının Rahman ve Rahim olan Allah'ın hakkı için onlara ,işittir ve itaat ettir Rauf ve Atuf hakkı hürmetine, Melik hakkı hürmetine, arşı ala hakkı hürmetine duamızı kabul et ve bütün yaratılmışların kalplerini bana çevir
Sıkıntı sırasında okunacak dua
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) sıkıntı ve meşakkat olduğunda şu zikri yapardı:
"Halim, Kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur Ben azametli Arş'ın Rabbı olan Allah'ı tesbih(noksanlıklardan tenzih) ederim Ben yedi göğü Rabbı ve güzel Arş'ın Rabbı olan Allah'ı tesbih ederim "
(Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, İbni Mace, hd: 3883)
Bir dileği olanın okuyacağı dua
Kullarını bağışlayan ve onlara cömert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur Büyük arşın sahibi olan Allah, bütün eksikliklerden uzaktır Hamd, alemlerin Rabbı olan Allah'adır Ya Rabbi; senin rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü dilerim Bütün günahlardan ve kötülüklerden beni koru Bütün iyiliklere de beni yönelt Bağışlanmamış günahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan bütün isteklerimi kabul et Ey merhamet sahibi olan Rabbım!
(Namazdan sonra okunur)
|
|
|