Çiçeklerin Dili |
|
|
#1 |
|
bukettt
|
Çiçeklerin DiliAÇELYA : Nefse hakimiyet AÇELYA (HİNT) : " Gerçek şu ki,herşey bitti !" ADAÇAYI : Eşler arasında "Biz iyi bir aileyiz" mesajıdır ![]() AKASYA (PEMBE VEYA KIRMIZI) : Güzellik, zerafet ve incelik; "Seni beğeniyorum" AKASYA (BEYAZ) : Dostluk; "Bizimki temiz bir sevgi, belki biraz arkadaşça ![]() ![]() " AKASYA (SARI) : Platonik aşk, isimsiz aşık ![]() ![]() ![]() ANANAS : "Sen kusursuz birisin !" ARDIÇ : "Seni koruyacağım!" AYÇİÇEĞİ (ÇİÇEK OLARAK) : "Sana tapıyorum!" BADEM : "Aşkımızın sürmesini ümit ediyorum" BİBERİYE : Anma ÇAN ÇİÇEĞİ : "Aşkımıza sadakatle bağlıyım!" ÇİNGÜLÜ : "Zarif ve çok güzelsin!" ÇUHA ÇİÇEĞİ : "Çok güzelsin " DEFNE : Terfi eden kişilere gönderilir; "şan, ün, görkem" anlamı taşır EĞRELTİOTU : Samimiyet ELMA : "İtiraf etmem gerekirse, seni görünce şeytana uyasım geliyor; ya senin?" ERİK : "Sözüme sadık kalacağım " FESLEĞEN : İyi dilekte bulunmak için FINDIK : "Barışmak istiyorum!" FULYA : "Sevgilim, geri dön!" GARDENYA : "Beni unutma; gerçek aşkımsın ![]() ![]() " GELİN EL ÇİÇEĞİ : "Mutlu olabiliriz " GÜL : Sevgiyi ifade eder GÜL (PEMBE) : "Arkadaşımsın " GÜL (KIRMIZI) : "Seni seviyorum; ihtirasla bağlıyım sana!" GÜL (KIRMIZI & BEYAZ) : Birliktelik isteği GÜL GONCASI (KIRMIZI) : "Genç ve güzelsin " HANIMELİ : "Sana olan bağlılığım sonsuza kadar sürecek " HERCAİ MENEKŞE : "Beynimi işgal ediyorsun; ama ben bu durumdan şikayetçi değilim ![]() ![]() " IHLAMUR : Evli çiftler için "Seni seviyorum" anlamı taşır İSPANYOL YASEMİNİ : "Bence, sen çok seksi ve şehvetlisin!" KAKTÜS : İçtenlik; "Aşkımız için zorluklara katlanmalıyız!" KAMELYA : "Kusursuz bir aşıksın!" KARANFİL : Kişinin kendine olan öz saygısını ve güzelliği ifade eder KARAÇALI : "Dostluğumuz uzun ömürlü olsun!" KARANFİL (KOYU KIRMIZI) : "Kalbimi kırdın!" KARANFİL (PEMBE) : "Seni unutmayacağım ![]() ![]() " KARANFİL (KIRÇILLI) : "Üzgünüm, ama bitmek zorunda ![]() ![]() " KARANFİL (SARI) : "Beni hayal kırıklığına uğrattın!" KREZENTEM (BEYAZ) : "Bana gerçeği söyle!" LALE : Aşkı ifade eder ![]() LALE (KIRMIZI) : "Aşkımı itiraf etmek istiyorum!" LALE (ALACALI) : "Gözlerin çok güzel " LALE (SARI) : Umutsuz aşkı ifade eder LEYLAK (MOR) : "Sana ilk görüşte aşık oldum!" LEYLAK (BEYAZ) : "Hoş ve namuslu birisin " MENEKŞE : Alçakgönüllüğü ifade eder MENEKŞE (MAVİ) : "Sana sadık kalacağım " MENEKŞE (MOR) : "Düşüncelerimi zaptettin!" MELEKOTU : "İlham kaynağımsın " MERSİNAĞACI : "Çok mutluyum, çünkü seni seviyorum!" MİMOZA : "Fazla alıngansın!" NANE : "Sana karşı içimde sıcak hisler besliyorum " NERGİS : "Saygılarımla ![]() ![]() " ORKİDE : "Aşkım, sen çok güzelsin, sen çok özelsin!" ÖKSEKOTU : "Sorunların üstesinden geleceğim " PAPATYA : Temiz bir kalbin simgesi PAPATYA (BAHÇE) : "Fikirlerini paylaşıyorum " PELESENK : Sabırsızlık; "Aşkım, daha fazla bekletme!" PETUNYA : "Umudunu yitirme!" PORTAKAL : Karşılıklı aşk; "Ben de seni seviyorum " REZENE : Övgüye değer SARDUNYA : "İçin rahat olsun, her zaman yanındayım!" SARMAŞIK : "Aşkıma sadığım!" SEDİR YAPRAĞI : "Senin için yaşıyorum " SÜSEN ÇİÇEĞİ : "Sana bir haberim var!" SÜSEN ÇİÇEĞİ (SARI) : İhtiraslı bir aşk ŞEFTALİ : "Seninim!" YASEMİN : "Güzel ve çekicisin " YENİBAHAR : "Acını paylaşıyorum " ZAMBAK (SARI) : "Seni neşeli ve nazik (çekici) buluyorum!" ZEYTİN : "Barışalım!" |
|
|
|