Peynirli Poğaça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Poğaça TarifiMalzemeler : 1 çaykaşığı zeytinyağı 200 gr ekmek hamuru 200 gr emmental peyniri 2 su bardağı süt 6 kişilik Yapılışı : Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin![]() Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız![]() Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|