Üzüm Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzüm Reçeli TarifiMalzemeler : 500 gr şeker 1 adet limon 2 5 su bardağı su1 kg çekirdeksiz üzüm 60 gr çam fıstığı, kavrulmuş Yapılışı : Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın 500 gr şeker ile 2 5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın![]() Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin![]() |
|
|
|