Çerkez Tavuğu -2- Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tavuğu -2- TarifiMalzemeler : 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı sıvı yağ 5 ince dilim ekmek (bayat) 3 su bardağı ceviz içi 8 diş sarmısak 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı kırmızı biber Yapılışı : Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin Servis tabağına düzgünce yerlestirin Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın ![]() |
|
|
|