Vişneli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Tart TarifiMalzemeler : Hazırlanış süresi: 1,5 saat Pişirme süresi: 30 dk ![]() Porsiyon adedi: 10 dilim 60 gram meyve özlü şeker 80 gram margarin 4,5 çay bardağı un 1 kilo vişne 2 çay bardağı taze krema 1 yumurta Yarım paket vanilyalı puding 2 çorba kaşığı dövülmüş fıstık Yapılışı : 1 Fırını 200 derecede ısıtın, 4 çay bardağı un, meyve özlü şeker ve margarini 4-5 çorba kaşığı çok soğuk suyla yoğurun Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin Vişneleri teker teker kaynar suya daldırıp çıkarın Ortadan bölün ve çekirdeklerini çıkarın 2 Hamuru hafif unlanmış bir tezgahta 28 santimetre çapında açın ve içi ile kenarları yağlanmış 24 santimetre çapında kelepçeli bir kalıba yerleştirin Kenarlarını 2 santimetre kadar yukarı çekin Tabanı muhtelif yerlerden çatallayıp 10 dakika pişirin 3 Krema, puding tozu ve yurtayı iyice karıştırın Hamuru vişnelerle kaplayın ve sosu üzerine dökün Fırında tekrar 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve fıstık ile süsleyin![]() |
|
|
|