Domates Sosu - 3 Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Sosu - 3 TarifiMalzemeler : 2 baş soğan 3 su bardağı et suyu 5 çorba kaşığı margarin 1 5 kahve kaşığı karabiber 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı kırmızı şarap 250 gr tuzsuz domates salçası Yapılışı : Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun Sonra şarabı ilave edin ve 4-5 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın![]() Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın ![]() |
|
|
|