Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşili, taraklık, tarifi, tavası

Ekşili Taraklık Tavası Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Taraklık Tavası Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg açılmış pirzola et,
• 100 gr kuru soğan,
• 150 gr rendelenmiş domates,
• 250 gr domates,
• 50 gr yeşil biber,
• 50 gr domates salçası,
• 50 gr terayağ
• 250 gr ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
• 10 gr pul biber, 10 gr Tuz
• 2 gr yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su







Tarif
Bir tencereye margarin ve et konur ocağın altı yakılır Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır Bu karışım etin üzerine aktarılır Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir Yemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.