Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi[/b] Malzemeler • 500 gr kuru barbunya fasulyesi • 1 adet büyük soğan • 1 adet büyük domates • 2 diş sarmısak (isteğe bağlı) • 1 adet havuç • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 tatlı kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1/2 demet maydanoz Tarif Kuru barbunya fasulyesini bir gece soğuk suda bekletin Ertesi sabah 5 - 10 dakika kaynar suda haşlayın ve çalkaladıktan sonra süzün Soğan, domates ve havucu küp şeklinde doğrayın Bir tencereye zeytinyağını, soğanı, domatesi, tuzu, toz şekeri koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun![]() Haşlanmış barbunyayı, havuçu ve sarmısağı da tencereye ilave edin 2 su bardağı su ilave edin Barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin Zeytinyağlı barbunyanın üzerine kıyılmış maydanoz serpin Soğuk olarak servis yapın![]() |
|
|
|