Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hünkar, kebapı, tarifi

Hünkar Kebapı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Kebapı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg kuşbaşı kuzu eti
• 1 Çorba kaşığı margarin
• 1 baş ince doğranmış iri
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı Un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 lt su
• 2 adet orta boy domates (kabuksuz ve ince doğranmış)
• 2 tatlı kaşığı
soğan
Sarımsak Sos
• Baharat torbası (kekik, fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tane karabiber, maydonoz sapı ve kökü)







Tarif
Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ekleyin Bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 10 dk kavurun Ardından soğanı koyup 2 dk salcasını koyup 1 dk daha kavurun, karışıma unu ekleyin İyice karıştırıp baharat torbası, tuzu ve suyuyla birlikte ağır ateşte 15 ila 20 dk pişirin Ayrı bir kapta Beğendi´yi de hazırlayın Oval bir güvece etleri boşaltın, etin yarı seviyesine kadar salçasını koyun Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini dizin Sonra üzerine beğendiyi dökerek fırına sürün 5 ila 6 dk fırında kaynatmadan bekletip çıkarın Üzerine 2 veya 3 kaşık kızarmış tereyağı dökün Hünkar Beğendiniz servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.