![]() |
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi[/b] Malzemeler ? 15?20 adet Brüksel lahanası ? 4?5 yemek kaşığı sıvıyağı ? 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak) ? 3 diş sarmısak (ince ince doğranacak) ? 2 adet orta boy domates (küp küp yani tavla zarı formunda doğranmış) ? 2 adet kesme şeker veya yarım yemek kaşığı toz şeker ? Yarım limonun suyu ? 1 çay kaşığı tuz Tarif Brüksel lahanalarının tepesindeki sap kısmından, tırnak inceliğinde bir parçayı kesip atalım ![]() ![]() Orta boy bir tencereye sıvıyağı koyalım ve hafif kızmaya başladığında önce sarmısakları 30-40 saniye kadar çevirelim ve sonra da çok ince kıyılmış soğanları ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|