Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdayı, diş, güllaç, menüsüsakızlı

Diş Buğdayı Menüsüsakızlı Güllaç

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diş Buğdayı Menüsüsakızlı Güllaç




Sakızlı Güllaç




Malzemeler:


* 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)

* 2 litre süt

* 3 - 3,5 su bardağı toz şeker

* sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu

* arasına

o 1 paket sakızlı muhallebi

o yarım litre süt

* üzerine

o nar

o ceviz


Hazırlanması:


1 Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın

2 Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın Üzerine kepçeyle sütten gezdirin Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın

3 Geri kalan katları da tamamlayın En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin)

4 Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.