İki Soslu Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Soslu BonfileMalzemeler: 25 gr tereyağ 1 adet soğan ince kıyılmış 1 diş sarmısak dövülmüş 1/2 çay kaşığı kereviz tozu 1 adet kırmızı dolmalık biber (dilimlenmiş) tavuk suyu (3 çeyrek su bardağı) tuz ve karabiber 1 adet arpacık soğan (ince doğranmış) 1 adet defne yaprağı 1-2 dal maydanoz 3 yemek kaşığı sirke 10 adet tane karabiber 2 yumurta sarısı 100 gr erimiş tereyağ 1 yemek kaşığı kuru tarhun 4 çay kaşığı kıyılmış maydonoz 4x150 gr bonfile Pişirme Süresi: 20 dakika 1 Kişilik Hazırlanışı: 25 gr tereyağında soğan ve sarımsağı 2-3 dakika kavurun Kereviz tozunu, kırmızı biberi ve tavuk suyunu ilave edip 10-15 dakika pişiriniz Blendıra koyup sos haline getiriniz![]() Bearnaise sos için tavanın içine arpacık soğanı, defne yaprağı, tarhun otu ve dal maydonozu, tane karabiberi ve sirkeyi koyup kaynatın Sadece 1 yemek kaşığı sos kalıncaya kadar süzüp bir kenara alınız![]() Yumurta sarılarına hazırlanmış sirke sosunu 30 saniye kadar karıştırarak yediriniz Karıştırırken aynı zamanda erimiş tereyağını yavaş yavaş ilave ediniz Kıyılmış kuru tarhun otunu ve maydanozu ile edip sosu kabı ile birlikte sıcak su bulunan bir tencerede tutunuz Bonfileleri ister ızgarada isterse tavada pişirebilirsiniz Kırmızı biber sosu ve bearnaise sosu tabakaları yarı yarıya dökerek tabakta kırmızı ve sarı renkte iki sos görüntüsü oluşturup etleri üzerine koyup servis ediniz![]() |
|
|
|