![]() |
İç Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilav TarifiMalzemeler : 250gr kuzu veya tavuk ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 5 çorba kaşığı çam fıstığı 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı yenibahar 1/2demet dereotu Karabiber Tuz Yapılışı : Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() Dereotu ile süslüyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|