![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Yaprak DolmaMalzemeler: 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuşüzümü 1 orta boy havuç 1/2 su bardaği pirinç 1 su bardaği zeytinyağı 2 su bardağı su 100 gr ![]() 1 limon 4-5 dal maydanoz 4-5 dal dereotu 4-5 dal nane Yenibahar, Karabiber, Seker, Tuz Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 4 Kişilik Hazırlanışı: Yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek tek ayırıp, saplarını koparın ![]() Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını ekleyin, birkaç dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharı ekledikten sonra iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() İç alındıktan sonra, yapraklara sarın ![]() ![]() ![]() En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|