07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Yufka Böreği
Malzemeler:
3 adet pırasa
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı margarin
2 yumurta
1+1/4 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Pişirme Süresi:
1 Saat
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Sebzeleri yıkayın, ayıklayın Pırasayı enine ve yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin, ocaktan alın, tuz ve karabiberi koyun Maydanozu ince ince doğrayın Pırasa ılıklaşınca içine 1 yumurta kırın, maydanozu ekleyin, karıştırın 30 santimetre çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın Margarini eritin, içine kalan sıvı yağı ve sütü katın, ılımış karışıma 1 yumurta kırın, karıştırın Yufkaların yarısını, her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatın, 20 dakika dinlendirin
|
|
|