Köfteli Şehriye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Şehriye Çorbası* İçindekiler: 100 gr kıyma1 çay bardağı arpa şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım yemek kaşığı salça Sıvıyağ(istenilen yağlar kullanılabilinir) Un,tuz,pul biber,karabiber Hazırlanışı: Kıymaya tuz ve karabiber konulup yoğrulur sonra fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır yapılanköfteler unun içine atılıp her tarafı unlanır ![]() Bri tavaya yağ konulup ocayağa alınır az kızan yağa hazırlanan köfteler eklenir kızartılır,kızaran köfteler yağdan alınır ![]() Kızartma işlemi bittikten sonra tencereye yağ konulup(köftelerin kızartıldığı yağda olabilir)hafif kızınca içine şehriyeler katılır ![]() Şehriyeler hafif kızardıktan sonra salçası eklenir ve karıştırılır salçada kızınca içine göz kararı suyu ve tuzu eklenir kaynamaya bırakılır ![]() Çorba kaynamaya başladıktan sonra hazırlanan köftelerde eklenir şehriyeler pişene kadar kaynatılır ![]() Diğer taraftan yoğurt az su ile çırpılıp hazır edilir pişen çorbadan bir iki kaşık yoğurda eklenir karıştırılır ve yğurdun tümü hızlı karıştırılarak çorbaya katılır ve karıştırarak kaynaması beklenir Bir taşım kaynadıktan sonra pul biberi katılarak ocaktan alınır ve servis yapılır![]() Not:Köfteli yapmak istemiyorsanız içine köfteler yerine 1 tablet et suyu konularakta sade yapılabilinir ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|