İspanaklı Ve Havuçlu Katman Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Ve Havuçlu Katman Tarifi[/b] Malzemeler ? 750 gr ıspanak, sapları ayrılmış ![]() ? 750 gr havuç, rendelenmiş ? Tuz ? Taze rendelenmiş hint cevizi ? 1 çay kaşığı iyice rendelenmiş portakal kabuğu ? Taze öğütülmüş karabiber ? 50 gr margarin veya tereyağı ? Ayrıca pişirme kabını yağlamak için tereyağ ? Portakal dilimleri ve maydanoz, süslemek için Tarif Fırını 180C`ye ısıtın 500 gr`lık bir kabı yağlayın![]() Ispanağın yapraklarını yıkadıktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun Üzerine tuz serpiştirip tencerenin kapağını kapattıktan sonra ağır ateşte 5 dak pişirin Bu sırada yemeğin dibinin tutmaması için zaman zaman tencereyi sallayın![]() Ispanağı süzüp, elinizle suyu iyice çıkıncaya dek sıkın Ispanakları ince doğrayıp tuz ve hint ceviziyle tatlandırdıktan sonra bir kenara koyun![]() Havuçları ve portakal kabuğunu karıştırıp tuz, biber ekleyin Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yaym Üstüne ıspanağı koyun Kalan havuçları da ıspanağın üstüne yerleştirin![]() Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçların üstüne dökün ![]() 1 saat ftrında pişirin Servis İçin: bir bıçakla kabın kenarlarından kesin, sonra ısıtılmış bir servis tabağını üstüne koyup ters çevirin Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyin Dilimleyip servis edin![]() |
|
|
|