![]() |
Nevşehir Mantısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nevşehir Mantısı Tarifi[/b] Malzemeler • Yarım kilo un, • 1 tatlı kaşığı yaş maya, • 1 adet kesme şeker, • Yarım bardak ılık su, • Aldığı kadar su, İÇİ İÇİN: • 250 gr ![]() • 1 adet soğan, • 2 diş sarımsak, • 1 çorba kaşığı tereyağ, • Yarım bardak ılık su, • 1 çay kaşığı tuz, karabiber ![]() SOSU İÇİN: • 1 kase yoğurt, • 2 diş sarımsak, • 2 çorba kaşığı zeytinyağ, • 1 tatlı kaşığı tereyağ, • 1 su bardağı ılık su, • 1 tatlı kaşığı nane, • Kırmızıbiber,tuz Tarif Kıymayı,yağı,soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|