Bearnez Sos Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bearnez Sos Tarifi[/b] Malzemeler • 10 gr (1 çorba k ) doğranmış soğan• 6 adet dövülmüş tane karabiber • 1 çay k tarhun veya 1/3 çay k kuru tarhun• 1 çorba k tarhun ve sirke• 3 yumurta sarısı • 200 gr margarin • 1 çorba k Maydanoz (ince kıyılmış)Tarif Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın![]() |
|
|
|