Merengli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli Tart Tarifi[/b] Malzemeler • 1 ölçü altlık hamuru Merengi: • 3 yumurta akı • 150 gr (3/4 bardak) tozşeker • ½ bardak su Kreması: • 1 bardak süt • 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu • 75 gr (1 kahve fin ) toz şeker• 1 adet yumurta sarısı • 1 çay kaşığı vanilya Meyvesi: • 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Tarif Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin![]() Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Krema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın ![]() Yumurta aklarına bir fiske tuz katın Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin![]() Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin Meyvelerin üzerine de merengi sıkın Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin![]() |
|
|
|