Cevizli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Tart Tarifi[/b] Malzemeler • 1 ölçü altlık hamuru • 3 adet yumurta • 150 gr(3/4 bardak) pudraşeker • 10 gr (1 ½ bardak) ceviz içi • 1 çay kaşığı vanilya • 250 gr (3/4 bardak) kayısı marmelatı Tarif 1 1 Ölçü altlık hamuru hazırlayın Hamurun 2/3? ünü 3-4 mm incelikte açıp 22 cm çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirin 2 Cam veya porselen bir kaseye ince çekilmiş ceviz, 3 yumurta, pudraşeker, vanilya koyun Küçük bir tel ya da tahta kaşıkla koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın (15-20 dk)3 Marmelatın 2/3? ünü hamurun üzerine yayın Cevizli içi de marmelatın üzerine dökün Artan hamurdan kalem gibi ince, uzun çubuklar yapın Tartın üzerine kafes şekli vererek dizin Kalan boşluklara birer parça marmelat koyun![]() 4 Orta ısılı fırında pembe renkte pişirin Dilimler halinde kesip servis yapın![]() |
|
|
|