![]() |
Elmalı Pay Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Pay Tarifi[/b] Malzemeler • 2 ölçü pay hamuru • 3 adet ekşi elma • ½ bardak toz şeker • 2 çay kaşığı tepeleme tarçın • ½ çay kaşığı hindistancevizi • 1 yemek kaşığı un • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı Tarif Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkalyın ![]() ![]() ![]() Pay hamurunu iki pazıya ayırın ![]() ![]() 22 cm çapındaki tepsiye veya kalıba hamuru yerleştirin ![]() ![]() Elmalı içi hamurun üzerine yayın; 1 kaşık yağı üzerine serpiştirin ![]() ![]() ![]() Orta ısılı fırında 40 dk pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|