Enginarlı Patates Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Patates Tarifi[/b] Malzemeler ? 1 kg Enginar konserve yada taze enginar ? 2 adet patates ? 2 çorba kaşığı sıvıyağ ? ½ su bardağı süt kreması ? 1 yumurta ? Tuz ve karabiber Tarif Enginar konservesinin suyunu süzüp, enginarları dörde bölün (üçgen dilimler halinde)Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanınca, ince halkalar halinde dilimleyin Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|