![]() |
Kabak Kış Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Kış Böreği Tarifi[/b] Malzemeler • Un 2 1/2 su bardağı 275 gram • Tuz 1 yemek kaşığı 12 gram • Sıvı yağ 1/2 su bardağı 100 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Sirke 1/2 yemek kaşığı 5 gram • Su 3/4 çay bardağı 75 gram • Tatlı Kabağı 2 dilim 650 gram • Soğan 2 orta boy 120 gram • Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram • Nişasta 1 1/2 yemek kaşığı 10 gram Tarif Unu geniş bir kaba ele, 4 yemek kaşığını ayır, kalan una 1/2 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayı kır, sirkeyi koy, suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 3-4 dakika yoğur, altı parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|