Etsiz Çiğ Köfte(Kmaraş Yöresinden) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etsiz Çiğ Köfte(Kmaraş Yöresinden)* İçindekiler: 3 su bardağı ince bulgur(simit, maraş ağzıyla düğürcük) 1 baş soğan 4 diş sarmısak 1 5 yemek kaşığıdomates salçası1 yemek kaşığı biber salçası 4 domates (rende edilmiş) 5-6 dal maydanoz 3 yemek kaşığı isot 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı reyhan 1 adet limon bu acı köfteyi yiyebilecek bir babayiğit Hazırlanışı: köfte yoğuracağımız kabın içine bulguru koyarız üzerine incecik yemeklik doğradığımız soğanı, ezdiğimiz sarmısakları,baharatları,isotu,salçalarıve kabuğu soyulup çekirdekleri ayıklanmış limonu ekler yoğurmaya başlarız köftemiz kurumaya başlayınca rendelediğimiz domatesten ilave eder yumuşayıncaya kadar domates püresinden katarak yoğururuz yoğurma işlemi bitince içindeki limonu çıkartır incecik kıyılmış maydanozu ekler son kalan domates püresinden ekleyerek tekrar yoğurur skımaya başlarız marul ,turp ,süs biberi turşusu ve ayranla servis yaparız maraş yöresinde köfte yoğurma işlemi bitince köftenin üzerine kızdırılmış zeytinyağı gezdirilir ama tadı yağ ilave etmeden daha güzel olduğu için bu şekli daha makbül ayrıca içerisinde yağ olmadığı için diyet yapanlar için ideal vede 4 tane sıkması bir dilim ekmeğe eşit olduğundan korkmadan tüketilebilirkışları geceler uzun saat 8 den sonra yapıp yediğimiz bir köfte ayrıca maraşta köfte yerine kıyma tabiri kullanılır tadı çiğ köfteyi aratmıyor yiyenler çiğ köfteden ayıt edemiyor içinde çiğ et olmadığından çok daha sağlıklı afiyet olsunKaynak: birtabak com |
|
|
|