Palamut Fırında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut FırındaMalzemeler: 2 adet palamut 4 adet büyük domates 1 baş soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limon tuz Karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Balıklar temizlenir İyice yıkandıktan sonra balıktan ikişer fileto çıkarılır Zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye balık filetoları içleri yukarı gelecek biçimde yerleştirilir Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmiş ve sıkılarak suyu alınmış soğan üstüne yayılır Dilimlenmiş domatesleri de balıkların üstüne ve çevresine yaydıktan sonra, çeşitli biçimlerde kesilmiş limon dilimleriyle süslenir Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta ısılı fırına sürülür Balıklar pişince fırından çıkarılır ve servis yapılır![]() |
|
|
|