Ananas Kayıklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananas KayıklarMalzemeler: 1,5 çay bardağı su 25 g margarin 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çay bardağı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yumurta 1/2 paket kabartma tozu Krema: 1 paket çikolatalı krem şanti, 1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve), 5 dilim ananas (konserve), 20 g bitter çikolata Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-30 dakika pişirin Soğuduktan sonra ortalarından ikiye ayırın![]() Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin ![]() |
|
|
|