Pastırmalı Soğan Sarartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Soğan Sarartması* İçindekiler: 5-6 adet orta büyüklükte soğan 1- 1,5 yemek kaşığı salça bir miktar zeytin yağı tuz istenilen miktarda pastırma 2adet yumurta (isteğe bağlı olarak üzerine koymak için) Hazırlanışı: Öncelikle soğanlar ortalama incelikte kıyılır, çok ince kıyarsanız yemeğin içinde erir gider, soğan çorbası içersiniz Kıyılan soğanlar normal yemeklerde olduğu gibi bir miktar zeytin yağında pembeleşinceye kadar sotelenir Soğanlar pembeleştikten sonra tencereye salça ilave edilir ve soteleme işlemine devam edilir, salçanın iyi pişmesi yemeğin lezzeti açışından önemlidir Akabinde pastırmalar belirli büyükteki parçalar halinde tencereye atılır ve bi müddet onlarında pişmesi sağlanır Tabi tuzunu, biberini unutmamak lazım en son artık yukardaki işlemler bittikten sonra yemeğin üstüne yumurtalar kırılır, aynı ıspanakta olduğu gibi ama bu işlem isteğe bağlıdır yapılıdı zaman yemeğe lezzet üstüne lezzet katacaktır![]() yumurtalar piştikten sonra artık yemek için hazır demektir Afiyet bal şeker lop lop et olsunEfenim bu yemeği içinizde bilen var mı ben bilmem ama bizim için bilhassa ramazanlar bir aile speciali niteliğinde ki benim bildiğim bir osmanlı saray yemeği bu Ben internette arattım ama bulamadım belki başka bir isimle eklenilmiş olabilir Sakın içinde soğan moğan var diye ıııyyy mıııyyyy yapmayın, yemek piştikten sonra o soğanlar şeker gibi gelecektir Bence denenesi bir demek![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|