|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
annelerinden, binti, cüveyriyye, haris, müminlerin |
![]() |
Müminlerin Annelerinden: Cüveyriyye Binti Hâris |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müminlerin Annelerinden: Cüveyriyye Binti HârisHazret-i Cüveyriyye, benî Mustalak kabilesi reisi Hâris bin Dırar’ın kızıdır ![]() ![]() ![]() ![]() İki deveyi de getir! Bunların içinde çok iyi cins olan iki deveyi kıyamayıp, şehir dışında sakladı ![]() - Falan yerde sakladığın iki deveyi de getir! Hâris, bu duruma çok şaşırıp dedi ki: - Şehadet ederim ki, Allahtan başka tapılacak, kulluk edilecek hak bir mâbud, ilâh yoktur ve sen Onun elçisisin ![]() ![]() Böylece iki oğlu ve kabilesinden birçok insanla beraber müslüman oldu ![]() ![]() ![]() Müslüman olan Cüveyriyye’yi Resulullah efendimiz babasından isteyip, kendilerine nikâhladılar ve 400 dirhem mehir takdir ettiler ![]() Eshab-ı kiram, Resulullahın Hazret-i Cüveyriyye’yi nikâhladığını duyunca, dediler ki: - Biz Resulullahın ailesinin, annemizin akrabalarını, hizmetçi, köle olarak kullanmaktan haya ederiz ![]() Bu hâl yüzlerce esirin azat olmasına, serbest bırakılmasına vesile oldu ![]() ![]() - Ben Cüveyriyye kadar kavmine hayrı dokunan kadın görmedim ![]() Hazret-i Cüveyriyye, çok ibadet ederdi ![]() ![]() Hep böyle mi yaparsın? Hazret-i Cüveyriyye şöyle anlatır: “Bir sabah ibadetle meşgul idim ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen hep böyle mi yaparsın? - Evet ![]() - İstersen sana birkaç kelime öğreteyim de, bu kelimeleri söyleyesin ![]() Şu duâyı öğretti ve üçer defa tekrarlamamı söyledi: Sübhânallahi adede halkıhi ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|