![]() |
Bir Çocuk Değişir, Türkiye Değişir! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Çocuk Değişir, Türkiye Değişir!Bize de sorulsa, biz de iyi bir yaşam isteriz derdik, Fernando Savater gibi ![]() ![]() ![]() "Sınıflarımız o kadar kalabalık ki arka sınıfta oturan çocuklar, bırakın eğitim almayı, öğretmeni bile zor görüyorlar ![]() İnsana, ani bir soru sorulduğunda, cevap vermesi zor oluyor gerçekten ![]() Çocukluğumuzdan beri sürüp gider bu sorular hayatımızda! Gel bakayım evladım; anneni mi daha çok seviyorsun, babanı mı? Okul yıllarında, Matematiği mi daha çok sevdiğimiz sorulur yoksa Fen'i mi ? Türkçe, Tarih pek önemsenen dersler arasında değildir ![]() ![]() Belki de bu yıllardan miras, sorgulamayışlarımız, bize söylenenleri, gösterilenleri gerçek sanışımız ![]() ![]() ![]() Tarih gibi, hayatı da ezberleyip geçiyoruz! Can Dündar şöyle diyor, 23 temmuz tarihli yazısında: “Bu hafta başı, Irak'ta 117 kişi öldü ![]() Tek bir günde, intihar saldırılarının en büyüğünde -yazı ile- tam ‘yüz on yedi’ kişi paramparça oldu ![]() ![]() ![]() Önceki gün Londra'daki patlamalarda bir kişi yaralandı ![]() ![]() ![]() Burada bir çifte standart yok mu sizce? ![]() ![]() Can Dündar'dan feyz alarak 117 Iraklı’nın bir İngiliz’e bedel olmadığını görüyoruz ![]() ![]() ![]() Oysa biz bir Türk'ü dünyaya bedel diye bilirdik değil mi? Zaman, değişiyor galiba ![]() İnsan borsasında, batı bölgeleri, kıymete biniyor! Komşusu aç yatsa, uyumayacak olan bizler, yanı başımızdaki ateşe öylece bakıyoruz ![]() Kim bilir, belki de hak ettiler diye düşünüyoruz! “Ölmeyi hak ettiler ![]() Bugünlerde Irak' a demokrosiyi getirmeyi çalışanlar, bu yolda verilen kayıpları da amaca giden yolda mübah görüyorlar ![]() ![]() ![]() Peki sırada kimler var, bu iş Irak'la bitecek mi, “demokrasiyi” hak eden, daha kaç ülke var, Orta Doğu da, Doğu Avrupa da ? Bir dönemin meşhur sloganı aklına geliyor insanın, ister istemez: “Susma, sustukça sıra sana gelecek!” Irak'tan sonraki talihli kim olacak? *** Dün akşam, vakıf yöneticilerinin biri şöyle dedi: “ Sınıflarımız o kadar kalabalık ki arka sınıfta oturan çocuklar, bırakın eğitim almayı, öğretmeni bile zor görüyorlar ![]() Evet, 40 dakikalık bir derste öğrenci başına kaç dakika düşüyor? Evde, bir çocuk başına kaç dakika düşüyor? İlgilenmeliyiz çocuklarımızla, hepsinin farklılıklarını özelliklerini bulup çıkarmalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Matematik'i seveni övdüğümüz kadar övmeliyiz, sanata ilgi gösteren çocuklarımızı da ![]() Üstadtan feyz alıyoruz yine: “Gemimiz su alıyor, el birliğiyle çalışmalıyız ![]() Bir Türk, dünyaya bedel değil artık ![]() ![]() ![]() ![]() Bize de sorulsa, biz de iyi bir yaşam isteriz derdik, Fernando Savater gibi ![]() ![]() Neden Gönüllüyüz? “Niye gönüllüsünüz” diyor, etramızdakiler? Bunun hiç 'duygusal' bir yanı yok mu? Niye çıkmıyorsunuz o vakıftan, hiç mi bir şey almıyorsunuz gerçekten? Hiçbir şey almaz olur muyuz, buradan açıklıyorum: Çok şey alıyoruz vakıftan, belki verdiğimizden bile fazla! Beni, o etkinliğe girdiğimde, gördüğüm sevgiden daha fazla mutlu edecek, çok az şey olacak belki de bu hayatta, bundan sonraki zamanlarımda ![]() Biz, masum çocukların, çıkarsız sevgisini alıyoruz ve aynısını vermeye çalışıyoruz ![]() Hepsinin, birer birey olduklarının farkına varmalarını sağlamak amacız ![]() ![]() ![]() 'Anneni mi daha çok seviyorsun, babanı mı ?' gibi saçma sorulara: “Benim bu küçük yüreğimde, o kadar yer var ki, annemi de baba mı da sığdırabiliyorum ![]() Birini sevmem için, diğerinden vazgeçmem gerekmiyor” diyen, çocukların hayaliyle geliyoruz buraya ![]() Hepsi bu kadar ![]() ![]() ![]() Evet, gemimiz su alıyor, bizim gemimiz! El birliğiyle onarmalıyız ![]() Bize, doğruyla yanlışın ayırdına varabilecek, yeni bir nesil lazım, gösterilenle, gerçeğin ayırdına varabilecek ![]() Tahammül edebilen, hoş görebilen, saygı gösterebilen bir nesil ![]() ![]() ![]() "İyi bir yaşam istiyoruz ![]() Bir Amerikalı'nın bir Iraklı'ya eşit olacağı, bir borsa hayal ediyoruz ![]() ![]() ![]() (2006) Kaynak |
![]() |
![]() |
|