Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası![]() 200 gr enginar kalbi 1 demet fesleğen 1 demet tere otu 50 gr eski kaşar peyniri 100 gr taze iç bakla Domates soslu enginar kalbi salatası: Bakla içlerini tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin Fesleğen ve tere otunu bol suyla yıkayıp kurulayın ve iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kasenin içine alın![]() Otların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz enginar kalplerini ve sosu ekleyip harmanlayın Kaşar peynirini iri rendeleyin Bakla içleriyle birlikte salatanın üzerine ekleyin Sosunu dökerek servis yapın![]() Fesleğenli domates sosu 2 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın 4 parça güneşte kurutulmuş domatesi yumuşayana kadar zeytinyağında bekletip kıyın 1 çay bardağı sızma zeytinyağına küp kesilmiş domates ve kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın 2-3 dal fesleğeni ve frenksoğanını iri parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağına ilave edin Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın
|
|
|
|