Konya Düğün Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konya Düğün PilavıDÜĞÜN PİLAVI: MALZEMELER: (6 kişilik ) 1 çay bardağı nohut 500 gr kuşbaşı et 100 gr tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı kuşüzümü 3 su bardağı su Tuz, karabiber YAPILIŞI: Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirin Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyin Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapınKaynak:Konya yemekleri |
|
|
|