![]() |
İskender Kebap Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskender Kebap Salatası![]() 750 gr kuzu fileto 2 diş ezilmiş sarımsak 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 baget ekmek 2 salatalık 2 domates 1 kırmızı soğan 2 kırmızı biber Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yoğurt sosu için 1 çorba kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak 200 gr yoğurt İskender kebap salatası: Bir gece yada 3 saat önceden eti, limon kabuğu, sarımsak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağ karışımında bekletin ![]() Pideyi çaprazlama ikiye bölüp bir parçayı küp şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri kızgın yağda kızartıp 5 dakika bekletin sonra ince ince dilimleyin ![]() Salatalık ve domatesleri küp şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|