![]() |
Deniz Mahsulleri Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsulleri Pilavı![]() 1 su bardağı zeytinyağı 50 gr dolmalık fıstık 1 soğan 250 gr mantar 2 domates 1 demet taze soğan 100 gr haşlanmış kalamar 100 gr haşlanmış karides 100 gr haşlanmış ahtapot 100 gr haşlanmış midye 50 gr kuşüzümü 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı taze biberiye 1 çay kaşığı tarhun otu 1 çay kaşığı toz safran 1 litre sıcak su 500 gr baldo pirinci 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Deniz mahsulleri pilavı: Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşüzümlerinin şişmesi için ılık suda 10 dakika kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Taze çekilmiş karabiber, kuşüzümü, taze biberiye, tarhun otu ve safranı küçük bir kasede harmanlayın ![]() ![]() Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin ve bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|