Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, buğday, kızarmış, pilavı

Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Kızarmış Buğday Pilavı





Malzemeler
1 su bardağı buğday
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yenibahar
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Buğdayı bir gece suda bekletin Soğanı küp doğrayarak zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun Fıstıkları ekleyin ve kavurun Yıkanmış buğdayı ekleyin, 2-3 dakika kavurun ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin Suyunu çekene kadar, pilav gibi pişirin Piştikten sonra dereotunu, maydonozu doğrayın, baharatları ekleyin Yağlanmış kalıplara pilavınızı paylaştırın Üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 160 derecede, 10 dakika kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.