Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, pıt

Pıt Pıt Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pıt Pıt Pilavı





Yarım su bardağı irmik
¾ su bardağı un
¾ çay bardağı soğuk su
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
350 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

Pıt pıt pilavı:
Soğanı ince doğrayın Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.