Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav1, portakallı

Portakallı Pilav-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pilav-1





2 su bardağı baldo pirinç
25 su bardağı su
1 su bardağı taze portakal suyu
2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı kuru üzüm
40 gr tereyağı
Tuz

Portakallı pilav:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzün

Tereyağını tencerede eritin Pirinci ilave edip kavurun Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.