Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, pilav

Kestaneli İç Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli İç Pilav





2 su bardağı baldo pirinç
200 gr kestane
2 su bardağı su
2 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker

Kestaneli iç pilav:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün

Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın
Zeytinyağını tencerede ısıtın Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.