Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tavuklu, yoğurtlu

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav





2 su bardağı pirinç
250 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı çekilmiş badem
1 soğan
2 diş sarımsak
2 dolmalık yeşil biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı acı kırmızı tozbiber
Tuz

Yoğurtlu ve tavuklu pilav:
Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın ve süzün Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin Badem ve tozbiberi ilave edip iyice karıştırın

Soğanı ince ince doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın Tavuk etini şeritler halinde dilimleyin

Sıvıyağ ve margarini tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Biberleri ve tavuk etini ekleyip kavurun Tuz ve sıcak suyu ekleyin Sürekli karıştırarak yoğurdu ilave edin Pirinci ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.