Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, kayısılı, pilav

Kayısılı Ve Erikli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Erikli Pilav





1 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı badem
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı toz şeker
çeyrek demet kıyılmış dereotu
Tuz

Kayısılı ve erikli pilav:
Zeytinyağını tencerede ısıtın Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.