07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minyatür Köfte

6 kişilik 
Malzemeler
400 gr yağsız dana kıyması
100 gr taze ekmek içi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 yumurta
Bir tutam tuz ve karabiber
½ çorba kaşığı zeytinyağı
İspanyol sosu
1 çorba kaşığı doğal zeytin yağı
1 adet doğranmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
250 gr kabukları soyulmuş olgun domates
Bir tutam karabiber
¼ su bardağı şeri
Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için doğal zeytin yağını ateşe dayanıklı bir cam kaba (ya da bir güvece) koyup, kabı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Soğan ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar pişirin Doğranmış kırmızıbiber, domatesler, tuz ve karabiberi ekleyip, karışımı kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin Önce fırınınızı 180 derecede 4 dakika ısıtın Kıyma, ufalanmış ekmekiçi, maydonoz, sarımsak, yumurta ve 2 çorba kaşığı suyu blendıra koyup, tuzu ve karabiberiekledikten sonra, iyice karıştırın Sonra kesme tahtası üstüne aktarıp, ellerinizi ıslatarak, her biri bir ceviz büyüklüğünde 36 yuvarlak köfte yapın Zeytin yağını kalın dipli bir tavada ısıtıp, köfteleri tavaya yerleştirerek, yapışmalarını önlemek için tavayı sürekli sallayarak ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, köfteleri her yanları iyice kahverengileşene kadar kızartın Tavayı ateşten alıp, köfteleri delikli spatulayla kağıt mutfak havluları üstüne çıkararak, fazla yağlarını bırakmalarını sağlayın Ateşe dayanıklı cam kabı ateşten alıp, içindeki sosu blendıra aktarın Şeriyi ekleyip, püre haline gelinceye kadar karıştırın Yeniden ateşe dayanıklı cam kaba (ya da güvece) aktarıp, köfteleri ekleyerek, kabı fırına verin ve köfteleri 40 dakika kadar pişirin Kabı fırından alıp, köfteleri kabında servis yapın
|
|
|